От БОК прецакали Ваня Стамболова

Ваня Стамболова няма да бяга на 400 метра в Лондон. Новината потвърди за „Тема спорт“ нейният треньор Георги Димитров – Корема. Причината обаче не е в контузията, която тя получи преди месец. Специалистът обяви, че атлетката няма да вземе участие заради гаф от страна на БОК. Третата в света от Доха 2010-а физически не може да пристигне в Лондон за сериите в дисциплината.

Билетът на Стамболова и нейния треньор е за днес следобед, а стартът на състезанието е…сутринта.

„Ваня ще участва само на 400 метра с препятствия. Тя беше заявена и в двете дисциплини, но от БОК са взели билет с тази дата. До последно не се знаеше дали Ваня изобщо ще бяга, но в крайна сметка взехме решение да участва. Казах на хората от БОК, че датата на билета трябва да се промени, но от там ми казаха, че няма места. Така искам, не искам, пътуваме утре (б.р. – днес).

Така или иначе шансовете й на 400 метра не бяха големи, но въпросът не е в това“, каза Корема.

Желанието на треньорът е било Стамболова да бяга именно на 400 метра гладко, а не с препятствия, заради проблема с контузията в крака.

„Ще стисне зъби. Не трябва да бяга препятствия, но там шансът да влезе в полуфинал е по-голям. Ако не бе контузията й, съм сигурен, че щеше да направи световен рекорд. Сега обаче амбицията ни е скромна“, каза още Димитров. Той допълни, че единствената причина Стамболова да участва на Олимпиадата, е подготовката й в Правец.

„Там тя бяга на тревна писта. Такава друга в България няма. Роди се. Благодаря на Сашо Везенков за условията. За сметка на това в последните дни бяхме на Националния стадион. Там има 48 дупки от по 3 сантиметра. Ваня стъпи в една от тях, но за щастие сериозни последствия нямаше“.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram