Нови проекти пред Ради Милев

С нов проект – 70 рекорда за 7 години ще стартира в следващото си бягане през август ултрамаратонецът от Казанлък Ради Милев, обявен за най-бързия българин рекордьор в дисциплините, утвърдени от международната асоцияция по ултрамаратон. Това е така, защото в Чехия, където последно Милев участва, поставя не един, а два национални рекорда – абсолютен и в своята възрастова група. В 48-часавото бягане в чешкия град Кладно Милев е първи при 60-годишните бегачи с изминатите 371 км. и трети в генералното класиране. Неговото

постижение обаче, е най-добър резултат за самото състезание, тъй като решаващ е възрастовият фактор.

Двамата спортисти, класирали се втори и трети са с повече от 20 години по-млади от казанлъшкият ветеран в бяганията. В ултмаратона в Чехия участва и световният рекордьор в тази дисциплина – Александър Бьоги, който завършва едва пети. Освен че оставя зад себе си и други известни имена в бяганията, спортистът от Казанлък е и амбициран в поставянето на нови национални и световни рекорди.

Следващата му цел е състезание в Швеция в края на август -ултрабягане, където планира да постави 4 национални рекорда. На 24-26.08.2012г. ще се проведе самото бягане, но участието на казанлъшкия атлет все още не е окончателно. Трябва спешно да събере 3500 лв., за да отпътува. Ако се включи в този форум, той автоматично ще постави 4 национални рекорда, защото досега българин не е пробягвал километрите на ултрамаратона в Швеция.

Ради Милев е получил и покани за участие в още спортни прояви от календара на международната асоциация по ултрамаратон. През септември Щвейцария, Дания и Канада ще бъдат домакини на такива състезания. В едно от тях ще участвам със сигурност, заяви в интервю за радио „Вис виталис“ ултрамаратонецът от Казанлък.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram