„Казанлък“ с нов треньор от есента, Балов поема „Берое“

Волейболният ни женски отбор ще има нов треньор за първенството, научи presstv.bg. Това вероятно ще бъде помощникът на Страхил Балов Диян Боюклиев, който е и треньор в ДЮШ на клуба.

Опитният специалист Страхил Балов вече ще води женския тим на Волейболен клуб „Берое“ в новия сезон, а негов помощник-треньор ще бъде казанлъчанинът Красимир Кънев. Новината за рокади в щаба и състава на женския тим е очаквана, след като месеци по-рано стана ясно, че Стара Загора също претендира да развива този спорт, а обещанията са и за щедро спонсорство, каквото Община Казанлък не може да предложи.

В ръководните органи на клуба са президентът на „Казанлък Волей“ Васил Аргиров и Деко Григоров, като изпълнителен директор. Решенията бяха взети на Общо събрание на Волейболен клуб „Берое“ в края на юли.

В отбора на старозагорци ще играят и пет от жените титуляри на „Казанлък Волей“. Елица Баракова, Василена Папанова, Златена Салабашева, Виолина Николова и Йоана Николова ще станат част от „Берое“ за шампионата през 2017/2018 г., като селекцията продължава на този етап, заявяват от клуба. Към състава се очаква да бъде привлечена и руската разпределителка Татяна Алейникова. Казанлъчанката Веселина Григорова също ще подсили тима на „Берое“, както и състезателките Нора Богданова, която ще играе на поста център, посрещачката Ваня Върбанова и Мария Петрова.

Първият лагер на „Берое“ ще бъде на 21 август, край морето. На по-късен етап ще последва и високопланинска подготовка. Участие на турнир в Гърция през октомври и в Балканска купа са в плановете на ръководството на волейболния „Берое“.

Тренировките и подготовката на „Казанлък Волей“ и „Берое“ ще протичат на спортната база „Багира“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram