Дебют за опитния Стефан Георгиев в планинския шампионат за 2012 г.

Четирима пилоти за първи път ще се появят на старта на шестото състезание от планинския шампионат тази година в Пещера. След като „класическата гонка“ отсъстваше от първенството в продължение на 1078 дни, от тази година трасето е върнато в календара.Дебют за сезона ще направи и „старозагорският ас“ в „Х4″ Стефан Георгиев. Пилотът на „ЕФКО Рейсинг Тим“ /Казанлък/ имаше сериозни проблеми с техниката още преди началото на сезона и се появява едва в шестия кръг от шампионата. Той ще е и единственият представител на казанлъшкия отбор.

Трасето на Планинското автомобилно състезание „Пещера 2012″ е „засукано, с много завои“. Това каза Георги Славейков – директор на предстоящото състезание „Пещера 2012″. То е кръг от Националния шампионат и ще се проведе на 4 и 5 август. Трасето е с дължина 9.24 км. Стартът е на 400 метра надморска височина от края на града в посока летовището „Свети Константин“. Финалът е на 950 метра надморска височина. Денивилацията е 550 метра. Ширината на трасето е 6 метра, с наклон от 6% и има две изкачвания по асфалт.Състезанието започва с технически преглед на 4 август на площад „България“ в град Пещера в 10.00 часа. От 15.00 часа ще стартират официалните тренировки, които ще са в три манша. В неделя, на 5 август, ще е стартът на първия манш на състезанието. Около 14.00 часа се очаква да започне награждаването, което ще бъде на площада на града.

По трасето ще има 29 маршала на около 300 метра един от друг, които да следят състезанието. Засега заявления има за около 35 автомобила. Сред участниците са Николай Златков, Илия Царски, Николай Паунов от Пловдив и много други.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram