Ирина Константинова напредва във ветроходството

Българката Ирина Константинова се изкачи с четири места до 19-а позиция с 80 наказателни точки след втория ден от състезанията по ветроходство в клас RS-X при жените на Олимпийските игри в Лондон.

36-годишната Константинова финишира 15-а в третата гонка и 20-а в четвъртата. Тя пбаче все още е далеч от местата, даващи право на участие във финалната фаза.

Световната шампионка от 2009 година Марина Алабау Нейра от Испания триумфира и в двете гонки днес и се утвърди на върха на класирането с 5 наказателни точки.

Втора в подреждането с 13 наказателни точки се движи действащата световна шампионка Лее-Ел Корзиц от Израел. Трета във временното класиране е Моана Деле от Германия с 16 наказателни точки.

В надпреварата стартираха 25 състезателки. Олимпийската шампионка Цзян Ин Китай не защитава титлата си, а сребърната медалистка от Пекин 2008 Алесандра Сенсини от Италия е едва 11-а с 40 наказателни точки.

Първата фаза до 5 август включва десет гонки – по две на ден. След нея десетте най-добри в класирането ще продължат борбата за разпределението на медалите в последния ден от състезанията на 7 август.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram