Далаклиев с прекрасна победа на старта

Българинът Детелин Далаклиев постигна победа в първия си мач от боксовия турнир на Олимпиадата в Лондон. Световният шампион от Милано през 2009 година се справи с 21-годишния южноафриканец Аябонга Сунджика с 15:6 точки. В следващия кръг българският боксьор в категория до 56 килограма ще се изправи срещу австралиеца Брахими Абала, а след това, на четвъртфиналите, вероятно срещу звездата на домакините Люк Кембъл, предаде БЛИЦ.

В първия рунд южноафриканецът започна малко по-добре, беше свеж и тръгна да атакува. Далаклиев обаче демонстрира много по-големия си опит и набързо поведе с 1:0, след което допусна изравняване 1:1. До края на рунда Детелин направи още три безответни точки за 4:1.

Във втория рунд българинът беше още по-безапелационен, спечели с 6:2. Детелин набързо натрупа преднина и в края на рунда запази сили и не позволи на Сунджика да го атакува.

В третия рунд Детелин отново нямаше проблеми и спечели с 5:4. Едва в този рунд африканецът успя да нанесе два леви прави и в главата на Далаклиев, който обаче запази сили и стигна с лекота до успеха.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram