Цвети отнесе Цибулкова

Първата ни ракета Цветана Пиронкова започна по фантастичен начин участието си Олимпийските игри в Лондон. Българката сломи съпротивата на Доминика Цибулкова с 7:6(4), 6:2. В един момент от първия сет нашето момичет губеше с 2:5, но със страхотна игра успя да обърне резултата в своя полза, предаде БЛИЦ.

Цвети Пиронкова започна добре мача и дори успя да пробие втория сервис на словачката и да поведе с 2:1. От там нататък играта на българката се срина. Пиронкова допусна на два пъти Цибулкова да вземе подаването и резултат набъбна до 2:5.

Чак тогава първата ни ракета успя да спечели отново сервис-гейма си и да намали резултата в сета. Цвети показа характер и въпреки, че започна зле гейма, успя да достигне до пробив и да намали на 4:5. Нашето момиче започна да пласира много добре сервиса си, придоби кураж и стигна до изравняване, след гейм на 0.

Цибулкова не позволи на българката до достигне до пълен обрат и взе подаването си на 0, с което отново поведе в гейма – 5:6. Пиронкова веднага отговори подобаващо – гейм на 30 и се стигна до тайбрек.

В него Пиронкова направи два минипробива и въпреки, че допусна един, успя да поведе с 4:2. Цвети не допусна да се стигне до добра и след 7:4 в тайбрека поведе в резултата.

Цвети започна много добре втория сет. Тя спечели подаването си и достигна до пробив, с което поведе с 4:2. Пиронкова бе безапелационна при сервирането си и след гейм на 0 достигна до посрещане, с което да спечели мача. Българката бе безгрешна при сервирането на Цибулкова и след пробив на 15 спечели мача и се класира за следващия кръг на турнира.

Любопитна подробност е, че до този момент Пиронкова бе загубила всеки един от петте си мача срещу словачката, а един от тях бе на Олимпиадата в Пекин преди четири години в среща от втори кръг.

Благодарение на днешния си успех пловдивчанката си осигури 55 точки за ранглистата, а в следващия си мач ще се изправи срещу Флавия Пенета, която по-рано днес се наложи с 6-2, 4-6, 6-2 над Сорана Кърстя, печелейки последните шест гейма на срещата.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram