Момичетата от „Казанлък“ сред най-дейните на Балканиадата, подкрепят ги фенове от града

Националките на България U16 записаха втора загуба на Балканиадата в Сомбор (Сърбия). Младите волейболистки на Теодора Бечева отстъпиха на Турция с 0:3 (15:25, 6:25, 11:25) в трета среща от надпреварата, която продължава до неделя, 29 юли.

Цели две точки към сметката на българките, от общо 15 точки, добави състезателката на „Казанлък“ Виктория Иванова, а по с точка в срещата се разписаха и другите ни момичета Виолета Бъчварова и Ивайла Чавдарова от школата на клуба. Още по-добра игра показаха в мача срещу сръбкините казанлъчанки, като с по 4 точки Бъчварова и Иванова са сред най-резултатните състезателки в състава на малките „лъвици“. Срещу тима на домакините воденият от Теодора Бечева състав записа първа загуба балканиадата с 0:3. На старта националките биха Черна гора с 3:0.
Скромна казанлъшка агитка продължава да окуражава момчичетата в залата на шампионата на Балканите. В публиката съзираме ексволейболен треньор и баща на една от състезателките в тима на казанлъчани – Милен Бъчваров, който от сърце и душа продължава да помага на спорта в града ни.
Туркините са лидер в класирането с 9 точки, „лъвиците“ остават четвърти с 3 точки. Сръбските волейболистки са втори с 6 точки, Румъния има в актива си 4 точки.
Днес България играe срещу Гърция в 16:30 ч., а Турция излиза срещу Черна гора.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram