Казанлъшка победа в колоездачна купа „Бузлуджа“

Медал и парична награда от председателя на БСП Корнелия Нинова получи най-добрият колоездач от школата ни в последните години Александър Алексиев, при

Александър Алексиев

спечелването на традиционната купа „Бузлуджа“. Вторият при мъжете елит е казанлъчанинът Петър Чавдаров, съотборник на Алексиев в парижкия тим, за който двамата карат от началото на годината.

Сашо Алексиев покори

Петър Чавдаров

разстоянието само за 48 минути и 28 секунди. Старозагорецът Стефан Христов финишира трети.

Купата на името на Васил Дянков бе връчена на победителя в състезанието, като трофея на Алексиев поднесе съпругата на легендарния колоездач Стилияна Тихова.

Във възрастова група „Юноши” стартът спечели Гавраил Стефанов от Габрово, втори остана Преслав Балабанов от Несебър, а на трето място е Йордан Петров от Сливен.

Зам.-председателят на БСП Кирил Добрев награди победителите от възрастова група „Мастърс до 50 години”. На трето място бе отличен Петър Дашев, на второ – Красен Киров, а на първо медалът бе връчен на Веселин Мичев от Габрово.

Лидерът на БСП награди и победителите от „Мастърс над 50 години”. На трето място бе отличен Иван Иванов, на второ – Манол Вравчев и победител в тази категория стана Добромир Минчев. Най-младият велосипедист, изкачил връх Шипка, бе Стоян Шукулов. Той също получи награда от Корнелия Нинова.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram