Английски журналисти с филм за параолимпиеца Ружди Ружди

Популярното телевизионно предаване Trans World Sport е автор на 8-минутен репортаж, посветен на параолимпийския и световен шампион от Рио 2016 г. и Лондон 2017 Ружди Ружди.

Само преди броени дни, на световното първенство по лека атлетика за спортисти с увреждания, провело се в столицата на Великобритания, състезателят на казанлъшкия клуб Ружди Ружди постави нов рекорд на планетата. Нашият параолимпиец тласна гюлето на 12.33 м. Много преди постижението му отново да обиколи спортните новини по света, британските ни колеги разпространиха своя репортаж, сниман в Павел баня, където протичат целогодишно подготовката и възстановителните процедури на българския параолимпиец. В лентата участват казанлъчанката Даниела Тодорова, треньорът на спортистите ни Радостин Тодоров, майката на Ружди Сайме Мустафа и, разбира се, героят на репротажа.

Ружди Ружди разказва за катастрофата, която го приковава на инвалидна количка още на 17 години и трудния избор да продължиш да се бориш, за да бъдеш пълноценна част от социума. „Ружди е пример за всички, преживели подобни травми в живота. Той е толкова силен. Това е първото, което забелязах у него при запознанството ни преди години“, споделя треньорът Радостин Тодоров. За неговата скромност и сила на духа разказва и съотборничката му и многократна медалистка от големите европейски и световни състезания, носителката на бронз от Пекин 2008 г. Даниела Тодорова.

Вижте тук филма за Ружди Ружди:

 

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram