Отново на почетната стълбичка

Две втори места в Планинско състезание „Раховец Лясковец 2019” завоюва пилотът от Казанлък Валентин Георгиев. Състезателят на габровския „Ара Моторспорт“ с „Хонда Сивик“ е с 6-то място в генерално класиране и с две купи за участието си в клас А1600 и в група А и N – до 2000 кубика.


„Благодаря на хората, които ми позволяват да правя това, което мога най-добре“, написа Валентин след финиша. Състезанието се проведе за седма поредна година, като четвърти кръг от Републиканския шампионат по планинско изкачване. Победител стана търновецът Мирослав Ангелов от „Мегапорт“ със своята „Шкода Фабиа R5”, спечелил и трите манша с общ резултат 06:46,898. Втори стана Искрен Веселинов от „Даниел Рейсинг” с „Хонда Сивик” и общ резултат 07:11,460 мин., а трети в генералното класиране е Стефан Георгиев от Стара Загора с „Форд Ескорт”.


Общо 26 състезателя финишираха успешно, въпреки не дотам благоприятните метеорологични условия. „Това е едно от най-стръмните, предизвикателни и екстремни трасета. Асфалтът е изключително хлъзгав, а дъждът направи състезанието още по-интересно и вълнуващо, разказа Валентин след състезанието. Заемането на 6-то място в генералното класиране, предвид скъпите автомобили и опитните съперници, е още една победа за пилота от Казанлък, чийто клуб „Ара Моторспорт“ е с купа за третото място.


Валентин Георгиев и неговият екип, на който е много благодарен, очакват с нетърпение следващото състезание, което ще се състои в Кюстендил в края на месец август.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram