Дъщерята на Китипова със сребро от „Гран при”

35 хиляди лева ще си разделят волейболистките и треньорският щaб на националния отбор – жени като премия за второто място на Европейската лига в Чехия. Момичетата на Марчело Абонданца загубиха финалния мач от домакините с 0:3 след фантастичния „марш“ от 12 поредни победи, но записаха историческо класиране за „Гран при“ (женският аналог на Световна лига), за пръв път от създаването на турнира насам. Сумата, която ще си разделят момичетата се осигурява изцяло от Българската федерация по волейбол.В отбора неизменен титуляр е дъщерята на треньорката в „Казанлък Волей“ Лариса Китипова-Лора. Разпределителката от Стара Загора сега играе в „Игтисадчи“/ Азербайджан/.

Фантастичният успех на българките ще даде възможност на централата да поиска и по всяка вероятност, да получи, домакинство на един от турнирите от „Гран при“ догодина.

С „полет“ през Истанбул отборът вече е в Анахайм, САЩ, където играе серия от контролни срещи с отборите на домакина. Поканата също е прецедент и се случва за пръв път в нашия женски волейбол, и се отчита като голяма чест за България.

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram