Огън и вода върлуват в САЩ, хиляди са евакуирани

Климатичните условия в Щатите продължават да създават много проблеми за населението

Нов горски пожар в Калифорния стана причина за затваряне на участък от магистралата между Лос Анджелис и Лас Вегас. Климатичните условия в Щатите продължават да създават много проблеми за населението и на щата Луизиана, където жертвите от наводненията вече са десет, съобщава БНТ.Заради проливни дъждове повечето от реките в щата Луизиана преляха и така се стигна до наводнения в редица градове. Евакуираните от зоната на бедствието са вече над 30 хиляди. Повредени са 40 хиляди домове. Губернаторът на Луизиана Джон Едуардс заяви, че тези наводнения са най-катастрофалните в историята на щата и обяви извънредно положение още миналия петък.

Американската администрация потвърди, че ще отпусне спешно финансиране в помощ на пострадалите, а поп звездата Тейлър Суифт заяви, че ще направи дарение в размер на един милион долара. Междувременно в Калифорния избухна нов пожар в в гъста гориста местност. Той се разрасна много бързо заради сухия вятър и обхвана над 2 хиляди и 600 хектара.
700 пожарникари се опитват да потушат огнената стихия. Започнала е и евакуация на местни жители. Все още се разследват причините за новия пожар, след като преди броени дни 40-годишен мъж беше арестуван за умишлени подпалвания на различни места в щата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram