Топатлети на Балканите идват в Стара Загора за балканиада от 20 юли

В очакваното, най-голямо събитие за града на липите ще се включи и юношата от Казанлък Валентин Цветков, който е част от отбора на България за балканския шампионат за мъже и жени на стадион „Берое“ в Стара Загора. Копиехвърлячът е състезател на клуб „Цветанка Христов“ и носител на титлата при юношите старша възраст за 2018 година.

В мащабното атлетическо събитие ще видим над 500 атлети от 18 страни членки на АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически федерации), а заедно с всички членове на отборите, съдии и организатори – бройката на участниците в това събитие ще надвиши 1000 души.

Очаква се в дават дни на състезанието на стадион „Берое“ да има над 9000 зрители публика, които ще наблюдават на живо едни от най-големите звезди на българската и балканската атлетика.

Българският отбор е съставен от 60 атлети сред които и спортистите на България за 2015-а и 2016-а година Габриела Петрова и Мирела Демирева, както още звезди като Радослава Мавродиева, Митко Ценов, Денис Димитров, Георги Цонов, Георги Иванов, Росен Карамфилов, Венелина Венева-Матеева, Инна Ефтимова и др.

Основаната програма на състезанията е от 17:00 до 22:00 часа в двата дни, а надпреварата на седмобой и десетобой започват в петък сутринта и завършват в събота вечер.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram