Успехи за Тодор Ангелов и в Сърбия

Голяма българска група (11 състезатели) посети провелото се състезание „Crna Trava“ в Сърбия. Най-силните състезатели в родното планинско колоездене премериха сили и се бориха мъжки с най-добрите от Сърбия.

Тодор Ангелов от Казанлък се класира втори в група „Елит“, само на минута и половина след победителя.Ето и хронологията на успеха:

„Състезанието беше разделено в доста категории и се проведе в два отделни старта. Домакините се бяха подготвили с много интересно трасе – уморително качване и няколко стръмни и интересни спускания.

В старта за мъжете и жените в категория „Елит“ състезателите стартираха много бързо и с изключително високо темпо. След първата обиколка Ангелов се движеше трети, наваксвайки забавянето от скупчването на старта. След втората обиколка колоездачът ни в планинското колоездене вече беше втори, стремглаво преследвайки състезателя пред него. Първите няколко обиколки сърбинът, като че ли беше малко по-свеж и успяваше да увеличава разликата си спрямо Тодор Ангелов с около 20 секунди на обиколка . В четвъртата обиколка Тодор бе получил технически проблем със седалката на велосипеда и му се е наложило почти цяла обиколка да кара прав, докато стигне до Feed зоната, където несъстезаващите се българи бързо му оказват съдействие и отстраняват проблема. Оттук нататък нашето момче вложи максимално усилия, успявайки да скъси разликата от повече от 3 минути до само минута и половина за второто място в международния старт в Сърбия!“

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram