„Розите” стартираха подготовка си

Преди броени дни стартира подготвителният цикъл за представителния ни тим по футбол на стадион „Севтополис“.Няколко познати имена се завръщат в Казанлък,за да са вероятно част от аматьорския ни отбор във „футболния Югоизток“.Треньор е ексфутболистът на „Нефтохимик“/Бургас/,“Велбъжд“/Кюстендил/ и „Видима-Раковски“/Севлиево/ Даниел Христов.Дефанзивният бивш младежки национал и юношески шампион от 1992 година бе заменен от Кральо Орозов от адвокат Дамян Георгиев и „легендата“ Петко Петков от Стара Загора преди 2 години,след което тренираше „Габровница“ в Горно Сахране.В „розите“ на Христов ще помага опитният Боян Нейчев,а Милен Христов също започна подготвителния сезон.Аматьорският национал Ахмед Фаиков се завърна от лидера „Тунджа“/Ямбол/,същото стори и Венелин Братанов от курортен „Созопол“.От Чехия си дойде и енергичният Николай Стоичков,който игра за местен аматьорски тим и по семейни причини бе в европейската държава.Сравнително ново име при „розите“ е Атанас Апостолов добре познат на местните фенове с игрите си в „Берое“/Стара Загора/.Младокът, който завърши средното си образование в търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“ в „Града на липите, поетите и правите улици“ бе и младежки национал преди повече от три години.Юношата на „Берое“ е роден на 11 март 1989 година в Казанлък. Започва с футбола в родния си град във футболен клуб „Шипка“, откъдето преминава в „Арсенал“ (Казанлък), където играе до 2004 г. Първи треньор му е Тенчо Киряков, а в „Арсенал“ води занимания при Станислав Ангелов. Любимият му пост е атакуващ халф, но когато се налага може да играе и като нападател. Към отбора на „Розова долина“ се присъединиха и казанлъчани, които идват от юношеската школа на „Берое“ от Стара Загора- Пламен Колев и Даниел Танев.

„Събрахме се 19 души, а сега групата е от 25-ма.До началото на сезона вероятно на 19 август, сме планирали поне 7 контроли“,сподели председателят на УС и своеобразен президент Пенко Манев.

„В сряда и събота,съответно от 18 и 10 и 30 часа,сме домакини на „Ботев“/Гълъбово/ и новака „Верея“/Стара Загора/.На 28 юли гостуваме в Димитровград,имаме покана за мач в Смолян с „Раковски“.“Спартак“/Пловдив/,“Левски“/Карлово/,“Загорец“/Нова Загора/,“Янтра“/Габрово/ и „Трявна“ са вероятните ни партньори за летните проверки.Тренираме едноразово и ще разчитаме на местни момчета от новия сезон във „В“ групата ни“,допълни бившият вратар Пенко Манев.

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram