Волейболистките ни без загуба в евроквалификацията

Националният отбор на България по волейбол за девойки старша възраст завърши без загуба в европейската квалификация в Габрово. В последния ден от турнира българките победиха Франция с 3:0 (14, 21, 13) само за около 70 минути игра. С този трети пореден успех нашите волейболистки не само взеха квота за Евроволей 2012, но завършиха на първо място в групата. Националките буквално прегазиха французойките, като в първата и третата част водеха с убедителна разлика до края, оставяйки съперничките на по-малко от 15 точки. С най-голям актив за победата завърши Гергана Димитрова с 14 точки, а казанлъчанката Веселина Григорова добави още 10 точки за успеха на българския отбор.

След нас останаха представителките на Франция, Хърватия и Финландия. Националният отбор на Франция за девойки старша възраст също се класира за Европейското първенство в Турция през август.

Треньорът на девическите националки Радослав Бакърджиев коментира успеха на своите възпитанички, като израстване на тима. „Вече имахме квота за Евроволей 2012 и двубоя с Франция бе без значение, но ние показахме характер и го спечелихме. Момичетата излязоха пределно концентрирани, всички играха много добре и спечелихме убедително. Сега продължаваме напред, предстои ни участие на Балканиадата, а след това ще се готвим за Европейското първенство в Турция през август“, допълни селекционерът.

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram