Бронз за Александър Алексиев от Балканиадата по крос кънтри

Александър Алексиев, който е възпитаник на казанлъшката колоездачна школа, спечели бронзовия медал при мъжете на Балканиадата по крос кънтри в Бело поле /Черна гора/, а Валентин Стефанов е втори при момчетата.

Състезателят на Nessebar Shockblaze Алексиев измина разстоянието от 30 км за 1.45:19 ч. Титлата извоюва Димитриос Антониадис /Гърция/ с 1.41:45 ч, а на второ място се класира Абдукадир Келечи /Турция/ с 1.44:15.

В тази група Лъчезар Ангелов е 20-и, Веселин Савков – 22-ри, а Тодор Ангелов бе сполетян от малшанса да спука няколко пъти гума и не завърши.

Радващо е и постижението на Валентин Стефанов, чието сребро е ново доказателство, че в габровския клуб „Янтра-Исполин” работят много добре напоследък с най-малките колоездачи. Те са подготвяни от младия треньор Даниел Петров /доскоро състезател/, чиято заслуга е и седмото място на Гавраил Стефанов – при юношите от младшата възраст.

В групата на жените „елит” Анелия Карагьозян е шеста с време 2.16:10 ч, а първа е Лейла Танович /Босна и Херцеговина/ с 1.50:35 ч.

При юношите старша възраст титлата взе Орфеас Сиригос /Гърция/, а при девойките – сънародничката му Айкатерини Елефтериаду. Тук нямахме представители.

Ето какво сподели специално за maxbike.bg „бронзовият” Александър Алексиев:

 „Трасето, в планината край града, бе сухо, в гориста местност, без големи препятствия, но пък с доста стръмни участъци, не дотам типични за крос кънтри. Още в първата от шестте обиколки се откъснахме шестима. Това стана при преодоляването на два и половина-километровото изкачване. Не след дълго имаше още една, още по-тежка височина. Във втората обиколка гъркът Антониадис дръпна сам напред, а на четвъртата успешна атака направи и турчинът Келечи. Трябва да признаем, че двамата се оказаха много добре подготвени и ние, останалите от челото, не успяхме да ги  застигнем. Реших обаче, че при това положение, ще трябва на всяка цена да се опитам да се преборя за бронзовия медал и когато до финала оставаше само една обиколка, атакувах рязко. Сърбинът, с когото въртяхме до този момент един до друг, очевидно нямаше сили да ме последва. И… стигнах до финала….Жалко, че така стана с гумите на Тодор /Ангелов – б. а./. Аз, за щастие, нямах такива проблеми – гумите ми бяха съвсем нови – от фирмата”. / maxbike.bg

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram