Казанлък посреща утре волейболните ни националки за балканиадата

Националният отбор по волейбол на България за момичета под 15 години, който бе на подготовка във Варна за предстоящата в Казанлък балканиада, пристига в Казанлък утре, заявиха от БФВ. В разширения състав бяха повикани 19 състезателки, родени 2002/2003 година, сред които и казанлъчанката Мариела Салиева, възпитаник на местната школа. Старши-треньор на отбора е Стоян Гунчев, а негови помощници са Светлана Цветанова (Левски) и Габриела Айшинова (Славия). Тренировките на най-младите националки ще се водят в спортната зала „Багира“, съобщават от казанлъшкия волейболен клуб.

Балканското първенство ще се проведе в дните от 13 до 17 юли. Съперници на нашите момичета са Турция, Македония, Косово, Сърбия, Румъния и Гърция.

Преди по-малко от месец Стоян Гунчев бе утвърден за старши-треньор на две национални селекциии на България в девическото направление. Известният ни специалист, който има голям опит с подрастващите пое освен представителния ни тим за момичета до 15 години, и девойки младша възраст (до 17 г).

Гунчев постигна най-големия успех при девойките на международна сцена, като изведе младите националки до 19 г на България до четвърто място на световното първенство в Мексико през 2009 година. В последствие пред 2012 година той бе селекционер на девойки младша възраст (до 17г), като тимът ни взе сребърни медали на Балканиадата в Сърбия.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram