Неделна футболна лига-финал

Двубоите от „Английската футболна неделна лига Казанлък 2011/2012″ са вече в историята. 19-те отбора, участвали в дебютната проява, са отбелязали 2797 попадения, след 234 победи, едва 20 равенства и също 234 загуби в 32-та кръга игра на изкуственото игрище в близост до парк „Тюлбето“, южно от „Центъра за специализирана подготовка към МВР“ /т.нар.“полицейска школа“/ и военен полигон. Мястото за игра събира често повече зрители и от мачове на професионалните отбори. Сред над 200 играча, лидер сред голмайсторите си остана познатият „таран“ на „розите“ Щерьо Щерев от „Тими 55″ със 149 попадения, следван от Стоян Бинев /с награда за „най-добър нападател“/със 108 гола и младият Станимир Денев от школата на „Розова долина“, сега с екипа на „Капрони“ с 57 попадения/ и с приз за „най-полезен играч- MVP“/.

Сред 19-те тима шампион е „Форест“ с 85 точки/и най-добра голова разлика 303:88/, на три точки след тях е „Пожарната“, следвани от „Тими 55″ с 66 точки.

Общо, след 488 мача от 4 септември 2011 година до 1 юли тази година , 717 точки са спечелени от играчите, които са съчетание от държавни служители, военни, полицаи, работници от машиностроене и хидравлика, настоящи и бивши футболисти, спортисти, любители, работници във финансовия сектор, ресторантьори и много други, с различни професии и образование.

Казанлък, Мъглиж, Павел баня, Тулово и Шейново излъчиха свои отбори за популярната вече в града ни проява. Едва 37 футболиста са получили персонални наказания, а в духа на „феър плея“/“честната игра“/ има и наградени. 5 нови отбора са включиха в пролетната фаза на турнира, в който мачовете не се играха само в неделя.

След демонстративния неделен финален двубой между „Отбора на звездите“ и шампиона „Форест“ награди получиха след близо 10 месеца постоянство,ентусиазъм и желание за игра:

Отборни награди:

„Феър Плей“/“Честна игра“/ – „РУ Полиция“- Казанлък – футболна топка

Най-проспериращ тим – „Капрони“ и с най-добра публика

Индивидуални награди:

„КАПИТАН НА КАПИТАНИТЕ“: Пламен Кръстираев („Пожарната“)

„ФУТБОЛНО ДЪЛГОЛЕТИЕ“: Петко Петков-„Загара“ („РУ Полиция“)

„НАЙ-ДОБЪР МЕНИДЖЪР“: Пеньо Пенев(„Кулата“)

„НАЙ-КРАСИВ ГОЛ ЗА СЕЗОНА“: Митко Филипов („Реал“ Мъглиж)- в мача срещу „Тими 55″ на 6 май 2012 година

„НАЙ-ДОБЪР ВРАТАР“: Михаил Вълчев („Green Boys“)-вратарски ръкавици

„НАЙ-ДОБЪР ЗАЩИТНИК“: Тихомир Налбантов („Хидроникс“)

„НАЙ-ДОБЪР ПОЛУЗАЩИТНИК“: Боян Димитров („Витамин Съ“).

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram