Грашев отпада, Петров в Лондон

Българският колоездачен съюз (БКС) обяви официално двамата състезатели, които ще представят страната ни на предстоящите олимпийски игри в Лондон. Това са казанлъчанинът Данаил Петров, каращ за испанския клуб „Каха Рурал“, който ще стане и първият българин в обиколката на Испания, и капитанът на КК „Несебър“ Спас Гюров.Това означава ,че другият казанлъшки „ас“ Мартин Грашев няма да пътува за Англия.Както ръководството на БКС обяви предварително, крайното решение на националния селекционер Красимир Коев беше взето на база представянето на колоездачите ни на своеобразния тест за олимпиадата – Държавното лично първенство в Сливен, завършило в неделя.

„Имаше разширен състав на националния отбор. Казахме, че ще има критерий, по който ще вземем решението си кои двама души да вземат квотите за Лондон. Към момента смятам, че Данаил Петров и Спас Гюров са най-добре подготвени за олимпиадата“, коментира Красимир Коев.

Днес мъжкият тим на „Несебър Шокблейз“ замина за Румъния, където ще участва от 4 до 8 юли в силната обиколка на областта Сибиу.433 км. ще „въртят“ казанлъчани в лицето на Мартин Грашев,Станислав Заралиев,Александър Алексиев и Момчил Робов.Мениджър на тима е друго казанлъшко име –Георги Енчев.

24 тима,16 нации и 154 колоездача ще карат в „Тур-а на Сибиу“/от категория 2.2/ в „нашата северна съседка“.

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram