Казанлъчани диктуват край Сливен

Казанлъчанинът Данаил Андонов Петров, състезаващ се за испанския клуб „Каха Рурал“, спечели убедително Общия старт от 152 км. на Държавното лично първенство по колоездене за мъже-„елит“.Маршрутът бе пет обиколки от село Гавраилово до „Йорданов връх“ край Сливен и обратно.

Първият българин, който ще участва на престижната колоездачна обиколка на Испания, финишира с близо 3 минути преднина пред втория в националния шампионат в Сливен. На втора позиция се нареди друг местен талант на Казанлък Георги Георгиев, каращ за турския клуб „Ласса“. Трети е Петър Панайотов от КК „Бургас“.

След тях финишираха Евгени Балев и Спас Гюров. С отличното си каране Данаил Петров даде сериозна заявка за олимпийските игри.

„В добро състояние съм преди Олимпиадата. Като се има предвид, че близо 40 дни съм бил без състезание, постижението ми е добро. От 10 до 16 юли ми предстои да карам в „Международната колоездачна обиколка на Полша“, която ще е отличен трамплин за формата ми.Трябва да ставам още по-добър. Състезанието беше много тежко, особено в последните два часа, когато жегата бе убийствена. Но на височината успях да се откъсна и да спечеля“, заяви Данаил Петров.Синът на треньора от Казанлък- Андон Петров съчетаваше в последния месец рехабилитация на ръката си след контузия преди Турция и местния“тур“ и усилени тренировки в Казанлък и Добрич.За радост на самия него и семейството му стана татко за втори път на женска рожба-Дивна!

Относно очакванията си за олимпийските игри в Лондон той каза: „Имам информация, че трасето ще е малко по-равно. Съответно ще е по-подходящо за спринтьори. Моята амбиция към момента е ако мога, да финиширам с първата група.Конкуренцията ще е убийствена и очаквам тази група да е много голяма, около 60-70 човека.“ В Държавният шампионат за колоездачи до 23 години с победното злато е друг казанлъчанин Александър Алексиев от „Несебър“, следван от съотборниците му Радостин Йорданов и Валентин Стоенчев.В първия ден от личния шампионат в Сливен в дисциплината „индивидуално бягане по часовник“ от 38 км./до село Гавраилово/ и средна скорост от 48 км/час на четвърто,седмо,осмо и девето място са момчетата от казанлъшката школа Станислав Заралиев,Александър Алексиев,Момчил Робов и Георги Георгиев от 27 стартирали.Това означава второ и трето най-добро време за колоездачите до 23 години за Алексиев и Робов.С престижното 16-то време е казанлъшкият състезател в „крос-кънтри“,“байкарът“ Тодор Ангелов от Казанлък.В „Общия старт“ от 118 км. за юношите старша възраст – четири обиколки по маршрут „Керненски път“, разклона за Сливен, село Самуил ,“ТЕЦ Сливен“, главния път за Казанлък, разклона преди селата Банкос и Селиминово и финал в село Голямо Чочовени.След скорост близо 40км/час Минчо Дончев от „Лястовица’1905″/Казанлък/ бе на 8 секунди от шампионската титла и с времето на сребърния медалист -3 часа и 12 минути от общо 44 колобегача от 14 тима.

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram