Българките с първа победа на балканското за младша възраст, Диана Казакова – топреализатор на мача с Молдова

Националният отбор по волейбол на България за момичета до 15 години замина от Казанлък за турския град Родосто, за да представи страната на Балканското първенство за девойки до 17 години (младша възраст). Старши-треньорката Десислава Величкова и нейната асистентка Атанаска Никифорова проведоха 8-дневен лагер в „Града на розите“, който завърши с приятелска среща срещу отбора на „Марица“ (Пловдив) за девойки младша възраст.
За Турция заминаха 12 състезателки от общо четири клуба – „Звезди 94“ (София), „Казанлък Волей“, „Марица“ (Пловдив) и „Славия“ (София). Казанлъшкото присъстие в отбора на България е в лицето на Василена Папанова, Диана Казакова и Златена Салабашева.
Отборът на България вече постигна първата си победа на Балканското първенство. Най-малките Лъвици надиграха своите каки от Молдова с 3:1 (25:21, 25:22, 21:25, 25:20) и завършиха на трето място в Група А. По регламент те трябва да почиват във вторник, а след това ще играят за петото място срещу победителя от срещата между третия от другата група Румъния и четвъртия от нашата група Молдова.
Топреализатор на първия мач на българките стана диагоналът от „Казанлък Волей “ Диана Казакова с 21 точки. Мениджър на отбора е казанлъшкият арбитър Атанас Върбанов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram