Христиан и Виктория от Казанлък отново са шампиони на България

Казанлъшка танцова двойка се качи на най-високото стъпало при награждаването на победителите от Държавното първенство на БФСТ в Панагюрище (29-30 юни). Шампиони за поредна година при юношите старша възраст на „Стандарт“ са Христиан Въгляров („Киара-Н“) и Виктория Петрова („Фен 85“). За шампионата и предстоящите през лятото на 2019 г. международен старт в Германия и световно първенство в Латвия двойката проведе своята подготовка в Италия, като на родна земя, в републиканската надпревара и предшестващите я турнири, Христиан и Виктория отново демонстрираха пълно надмощие над конкуренцията.

Малката Никол Караиванова, също състезател на „Киара-Н“ , постигна двоен успех в Панагюрище при децата до 11 години, като на „Латина“ и „Стандарт“, заедно с партньора си Волен Драганов от „Дъга“, взе бронзови медали от шампионата и остана с четвърто място в многобоя.

Шесто място при състезатели до 21 години за Иван Матанов („Киара-Н“) и Ивайла Мечева от „Бургас 1975“. Треньори на децата в „Киара-Н“ са Николай Тенев и Антония Каярова.

С най-добро постижение – четвърто място за клуб „Роза“, с треньори Петър и Ваня Радеви, са Стоян Петров и Елис Табакова, които се състезават при над 19-годишните. Съотборниците им Кирил Димов и Любов Нашева са шести в многобоя при старшата възраст, а Никола Христов и Катрин Петрова са със седмо място.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram