„Казанлък“ с бронз, а „Марица“ с титла от шампионата за прекадетки

След изключително оспорван финал състезателките на „Марица“ успяха да обърнат мача и да грабнат титлата от волейболното първенство при прекадетките, побеждавайки в спора за първото място ВК „Левски“ с 3:2 (13:25, 23:25, 25:23, 25:12, 15:8). Трети остана съставът на „Казанлък“, а четвърти е столичният „Славия“. Петото място в шампионата е за ЦСКА, след тях се подреждат ЦПВК, „Велбъжд“, „Пирин“, „Бдин Вида“, „Арда“, „Дунав“ и „Тони спорт“.

След изиграването и на последния двубой в СК „Багира“ днес бяха наградени носителите на златните, сребърните и бронзовите медали в първенството за тази възрастова група, както и отличените състезателки от отборите – участници. Наградите бяха връчени от президента на ВК „Казанлък“ Васил Аргиров, изпълнителния директор на клуба Деко Григоров и волейболната националка Веселина Григорова.

Шест индивидуални отличия бяха раздадени на изявени състезателки, като в отбора на Казанлък останаха две от наградите. За най-добър централен блокировач на турнира бе избрана Ивайла Чавдарова, а най-добър изпълнител на начален удар е Симона Анастасова.

Победителките от „Марица“ прибраха отличие за най-добър разпределител, в лицето на Маргарита Гунчева, а най-полезен състезател стана Ива Дудова. При „Левски“ отиде наградата за най-добър нападател (за Рая Евлогиева) и за най-добро либеро.

Финалите от държавното първенство по волейбол за момичета до 15 години се проведоха в Казанлък от 26 до 30 юни. Това бе и последния турнир от родния календар на БФВ за състезанията при подрастващите. Предстоят обаче международни стартове за националните гарнитури.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram