Петров и Грашев с поглед към Лондон

Трима от разширения олимпийски отбор по колоездене на шосе казанлъчани – Данаил Петров, Мартин Грашев, и Спас Гюров от „Несебър“, са на подготовка в Добрич. Четвъртият – Николай Михайлов, ще се присъедини към тях по-късно.

Ивайло Габровски отказа участие, тъй като от БКС не му гарантираха титулярно място за Лондон.“Подготовката преминава на много високо равнище“, каза старши треньорът на отбора Красимир Коев. „Момчетата ще се надпреварват на държавния индивидуален шампионат в Сливен през този уикенд и това ще е тест за състоянието им. Тренировките, които правим, са много тежки и интензивни. Момчетата навъртват по 150 км на ден. Габровски отказа да кара на Олимпиадата, но в България има и други изявени колоездачи“.

Отборът е настанен в спортен комплекс в добруджанския град, където има отлични условия за тренировки и възстановяване.

„Радвам се, че заслужих място в олимпийския отбор. Това е своеобразна оценка за моята работа. За добро представяне в Лондон ще е необходим и малко късмет, но при всички случаи участието в най-авторитетната надпревара в света за мен ще е голяма чест и трамплин за нещо по-сериозно в бъдеще“, каза Грашев,който е една от надеждите на казанлъшката школа.

„Имам три участия за България на състезания на световно ниво, но за първи път имам възможност да се подготвям специално преди такъв старт“, признава Данаил Петров. „С този ход новото ръководство на БКС показва, че мисли и работи професионално.“

Да припомним,че бащата на Петров-Андон също бе на олимпийски игри преди повече от 20 години в Москва. Националният селекционер пък Краси Коев е екссъотборник на Данаил и брат му Атанас в Португалия преди близо 10 години.

След като смени близо 10 тима в България, Португалия, Турция и Испания, след близо 30 000 км.“навъртени“ по стартове от 2007 година насам, за Петров предстои и дебют в „Обиколката на Испания“, нещо което не е правено от българин.

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram