Казанлъшки атлет ще мери сили със световни светила на „Самарско знаме“

Седемнадесетият турнир „Самарско знаме” в Стара Загора събира в събота, на 1 юли, голяма част от националите ни, както и титулувани имена от чужбина, начело с финалиста от Олимпиадата в Рио Али Хамис Аббас (Бахрейн). В стартовия лист на хвърлянето на копие е и шампионът на казанлъшкия лекоатлетически клуб „Цветанка Христова“ Валентин Цветков.

Хвърлянето на копие има своя фаворит – румънецът Джордже Кътълин Захария (75.88 през сезона). Възпитаникът на казанлъчанина Кольо Нешев – Марк Славов, настоящ шампион на България при мъжете, също е сред претендентите за медал от състезанието.

Дисциплините са сведени до общо 12 – девет за мъже и три за жени. Наградният фонд е общо 28 000 лв.

Сред участниците в турнира на старозагорци е сребърната медалистка от Олимпиадата в Рио Мирела Демирева и Венелина Венева, както и най-добрият ни скачач Тихомир Иванов.

Началото ще бъде дадено в съботната вечер, от 18:00 часа, на стадион „Берое“ в Стара Загора. Организаторите от Община Стара Загора и Спортен клуб по лека атлетика „Берое“ очакват отново пълни трибуни под Аязмото, в годината, в която градът е носител на приза „Европейски град на спорта“.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram