Гришо и Цвети на Олимпиадата

Българският тенис ще има двама представители на Олимпиадата в Лондон през юли.

Това са първите ни ракети и големи надежди Григор Димитров и Цветана Пиронкова. Това стана ясно след официалното съобщение на Международната тенис федерация (ITF).

Гришо влиза в списъка според класирането си в световната ранглиста, а не с покана. Общо 56 човека попаднаха в списъка по ранкинг. Хасковлията е първият български тенисист, който ще участва на игри. За Пиронкова Олимпиадата е втора.

Григор прегази със 7:5, 7:6, 6:7, 6:3 203-сантиметровият дългуч от ЮАР кевин Андерсън и се класира за втори кръг на „Уимбълдън“. Там Гришо ще срещте един от най-добрите в света на тревни кортове – кипъреца Маркос Багдатис.

„Това е голям успех за българския тенис – да има двама представители на Олимпийските игри. Поздравявам Цвети и Гришо за сериозното постижение, което показва мястото и значението на спорта ни у нас. Те положиха големи усилия и заслужено ще участват в Лондон. Надявам се, че от талантливите ни млади тенисисти ще има също такива, които ще заслужат олимпийски квоти още за Олимпиадата през 2016 година“, заяви емоционално президентът на БФТ Стефан Цветков от Лондон.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram