С националния флаг Ради Милев пробяга билото на Балкана

На 25-ти юни вечерта за 17-ти пореден път бе даден старта на нощния поход ”Верея” по билото на Стара планина от Прохода на републиката до Прохода Шипка. В проявата участваха представители от различни градове на страната.

Без пропуск в проявата участва и казанлъчанинът Ради Милев, който единствен има пълен брой участия. Ради премина целия маршрут носейки националното знаме, с което бяга всяка година на 3-ти март от Казанлък до Шипка (150 см. х 90 см.). След като пристигна пръв на прохода Шипка, той се върна на х.Бузлуджа, след което за втори път финишира на Шипка (естествено с националното знаме в ръка), изпреварвайки повече от половината участници.

Преди няколко години на същата проява Ради финишира 4 пъти, като 3 пъти се връща до х. Бузлуджа.

Ради е доволен от подготовката и представянето си, въпреки че първоначалната му идея е била след като финишира на Шипка да слезе в Казанлък, да смени екипа и в     9 часа да стартира на класическия маратон в Стара Загора, който да завърши отново с националното знаме.

Участието на Ради в проявата е част от подготовката му за Спартатлона. За участието си в Спартатлона Ради вече е получил част от необходимата му сума, като дарение от Бальо Динев (ДАВИД Холдинг АД)  и се надява, че финансови причини няма да осуетят участието му.

 

040605

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram