„Селт“ тръгва на подготовка в Европа

Част от състава на КЕС „Селт“ се завърна от София, където бе на подготвителен лагер. Децата и юношите на клуба бяха водени от треньора си Никола Недялков.

Въпреки края на състезанията по спортно катерене, до началото на есента, когато са държавните първенства за по-малките, спортистите на казанлъшкия „Селт“ няма да почиват. От 5 юли Ники Недялков и четирима от неговите състезатели ще заминат на едноседмичен подготвителен лагер в Европа. Тяхното европейско турне ще започне от Австрия и ще продължи в други центрове на спорта състезателно катерене – градове от Холандия и Германия.

Един от най-успешните състезатели на Клуб „Селт“ Стоян Петров, няма възможност да замине със своите съотборници, тъй като все още няма задграничен паспорт. Той беше включен в разширения състав на клуба за подготвителния лагер в София, където ще премине част от подготовката на „Селт“ в навечерието на състезанията наесен.

От участието си в турнирите на БФКА за 2012г. 11-годишният Стоян Петров има спечелени едно първо, три втори и две трети места. Въпреки, че е перспективен състезател, пречки от административен характер ще му попречат да замине за задграничния лагер. В същото време дебютантът при 11 –годишните катерачи Мирослав Петров ще пътува из Европа и ще трупа опит на високите стени, използвани в състезанията за европейски и световни първенства в спортното катерене. Другите трима избраници на треньора Никола Недялков са Катя Грозева, Васил Цветков и Йоанна Недялкова.

Освен предстоящите държавни първенства при деца, юноши и девойки, „Селт“ ще се подготвя през лятото и за турнира За купа България при мъже и жени, който се провежда в началото на август във Варна. Традиционно на 8 септември състезатели от Казанлък ще участват в италианския град Арко в международна проява, която е неофициално европейско и световно първенство за деца до 13 години.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram