Призът „Кристален еделвайс“ остана в Казанлък

Българският туристически съюз и Туристическо дружество „Орлово гнездо“ със съдействието на Община Казанлък за петнадесета поредна година организираха и проведоха спортните състезания за приз „Кристален еделвайс“ на язовир Копринка. В събитието, от календара на БТС за 2017 г., тази година се включиха ученици от Нова Загора, Плевен, Стара Загора, Разград, Велико Търново, Кнежа, Крумовград, Чирпан, Димитровград, Ямбол, Златица, Габрово и Казанлък.

Състезанията бяха открити от заместник кмета на Община Казанлък  Михайл Михайлов и председателят на БТС доц. д-р Алексей Стоев. През тази година състезателните дисциплини бяха шест: майсторско управление на велосипед, стрелба с лък, теглене на въже, народна топка, построяване на палатка за време и играта „Познавам ли моята България“. Възрастовите групи бяха „младша“ – 5-8 клас и „старша“ – 9-12 класл Оценени бяха и най-хубавите палаткови лагери и учениците, изявили се в художествената самодейност.

Туристическо дружество „Орлово гнездо“ и град Казанлък бяха представени от ученици от ПГ „Иван Хаджиенов“ и СУ „Екзарх Антим I”.  С два златни, два сребърни медала и други призови класирания завършиха участието си отборите на Казанлък, като за приза „Кристален еделвайс“ се пребориха представителите на ТД „Орлово гнездо“. Златни медали спечелиха също Кристияна Самарджиева и Денислав Чакръков в дисциплината стрелба с лък младша възраст и отбора по народна топка младша възраст. Отборът на Чирпан се класира втори в комплексното класиране за приз „Кристален еделвайс“, а трети остана ТД „Кайлъшка долина“ Плевен.

В неделя всички ученици се включиха в почистването на района на лагера и около него, включвайки се в организирания „Еко фестивал“ на Младежкия център за развитие „Взаимопомощ“ Казанлък. 50 чувала с отпадъци край водите на язовир „Копринка“ извози Общината, като финал на съвместните действия на младежката организация и учениците от цялата страна.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram