Бронз за казанлъшкия волейбол при 13-годишните

След три победи и две загуби в мачовете от Суперфинала за момичета до 13 г. на ВК „Казанлък“, отборът ни спечели бронзовите медали от тазгодишната надпревара. Финалните мачове за тази възрастова група се водеха в националната база „Спортпалас“ край Варна, където от 22 до 27 юни бяха определени шампионът и носителите на сребърни и бронзови отличия от държавното първенство.

Титлата тази година спечели отборът на „Марица“, а втори остана тимът на Кюстендил „Велбъжд“. Трети са момичетата от „Казанлък“. След нашия отбор в местата от 4 до 6-то се подреждат „Бдин Вида“ Видин, „Арда“ Кърджали и „Раковски“ Димитровград.

Индивидуална награда за отбора на Казанлък спечели Виктория Иванова, която бе избрана за най-добър нападател на турнира.

До бронзовите медали възпитаничките на треньорите Миглена Стрезова и Диян Боюклиев стигнаха, след като биха с по 2:0 съперничките си от „Велбъжд“, “ Раковски“ и „Арда“. Загуба от „Марица“ с 0:2 и днес от „Бдин Вида“ с 1:2 отредиха за казанлъчанки бронзови медали от шампионата.

Това бе и последно състезание за подрастващите от клуба. За останалите отбори лятната ваканция вече е факт. Тренировките ще бъдат подновени в началото на август, когато започва и първият планински лагер за възпитаничките на казанлъшката школа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram