Казанлъчанки се пребориха за участие на Суперфинал

Момичета до 13 години на „Казанлък Волей“ успяха да влязат в суперфинала на държавното първенство, което ще продължи до 27 юни край Варна.

След три победи и две загуби тимът на „Казанлък“ зае второто място в своята предварителна група и продължава заедно с още пет отбора в последния етап на надпреварата – Суперфинала. До финалните срещи стигнаха още „Марица“ (Пловдив), „Арда“ (Кърджали), „Бдин-Вида“ (Видин), „Велбъжд“ (Кюстендил) и „Раковски“ (Димитровград).

В държавните финали при 13-годишните момичета стартираха 18 отбора от страната, а в Суперфинала получиха право да играят първите два от всяка група. Шестте състава ще играят по веднъж всеки срещу всеки, за да определят новия шампион на България.

Първият мач на казанлъчанки днес е срещу състава на „Велбъдж“ Кюстендил. Утре момичетата ще играят две срещи.  Първият им съперник от 11:00 часа е съставът на „Арда“ Кърджали, а от 16:00 часа посрещат в зала „Спортпалас“ „Марица“ Пловдив. Последният двубой за момичетата на Миглена Стрезова и Диян Боюклиев е срещу победителя в групата „Бдин Вида“ Видин на 27 юни, от 10:30 ч.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram