Български треньор води най-голямата Лятна лига в Европа

Именитият ни съгражданин Николай Господинов бе главен наставник на Академията в Жирона. Българският специалист получи покана за престижно събитие, свързано с европейския баскетбол. От 18 до 24 юни бившият наставник на „Левски“ бе главен треньор на най-голямата Лятна лига в Европа, която се организира от Академията на Жирона.

Еuropeprobasket`s Academy събира на едно място играчи, треньори, скаути и агенти, както от Испания, така и от цяла Европа. Събитието дава възможност на професионални отбори от най-добрите лиги на Стария континент, които искат да привлекат баскетболисти още в началото на трансферния период.

За втора поредна година пък Ники Господинов бе част от академията в Жирона. След предишното му участие той продължи кариерата си в женската Бундеслига, където първо бе помощник във „Васербург“, а от началото на година стана и старши-треньор. С германския тим Господинов спечели Купата на Германия при дамите и игра финал в шампионата.

В бъдеще обаче бюджетът на „Васебург“ ще бъде намален с 50%. Според плановете на ръководството, тимът ще бъде представен от местни състезателки в по-голямата си част, а от миналогодишният ще останат само две. Тези рокади наложиха и раздялата с българския наставник, който ще търси нови възможности за себе си и кариерата си в бъдеще.

Източник: bball.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram