Поздравления за “Катюшите”от Казанлък!

Казанлъшкият ветеран в екстремните спортове Жеко Стойчев и съотборникът му Андрей Романов, като екип „Katusha Fans Kazanlak“, записаха успешно участие в седмото издание на едно от най-трудните кроскънтри планински велонадпревари – Bike Odyssey 2019. Деветдневната надпревара се проведе в дните от 15 до 23 юни в планините на Гърция при много тежки условия и неблагоприятно време.

„И след толкова време на лека борба и неволи ожънахме и някакви резултати“, описа преживяното по време на велоприключението си във Фейсбук Жеко Стойчев.

„От 17 отбора в 9-дневната надпревара сме 8-ми или 9-и, и аз не знам и не ме интересува. Обаче в кат. 80+(годините на двамата участници) смееее Четвъртииииии. Извън въртенето с какво мога да се похваля. Нагледах се на яки карачи и техните колела. Освен гръцките национали, за второто 4-дневно състезание дойдоха и японците (сигурно от празник на Розата), има ги на една от снимките с франсетата. Колелата-само яки машини версии 2019-та. Само титана кат на бат Гальо беше стар, обаче печелил Два пъти състезанието. Колела за 5-6 хил. евра, които аварираха“, разказва Стойчев. В заключение, колоездачът от „Дарк Райдърс“ изтъква, че не скъпата придобивка е от значение за успеха и стигането на финала, а опитът.

„Е все пак закалката е важна:то тва Мургаш ЕПИК-НАЙ-ВЕЧЕ, то Белоградчик, МТБ ТАСОС, Примата, Огнените пътеки на Странджа, Спиците може да се пише като детско за него….“, продължава текстът на Жеко Стойчев. По негови думи маршрутите в планината Пиндос са „кошмар за колоездача от Долината на розите“. „Ние сме си свикнали да си правим по една Шипка, една Бузлуджа или Дервеня и си се прибираме. А пък ТУКА …. Кат са почне баир, след Баир, след Баир, след БАИРР, след ББАИРРРР…..“, недоволства казанлъчанинът. А за лошото време, съпътствало състезанието, шеговито вметва: „Отново имахме разговори с боговете, ма са разбрахме. Викам им: Или си прибирате бурите, градушките и гръмотевиците или паля катюшите и шви насъбера всички елементи“.

Очевидно, някак си са се разбрали с боговете, така че, тимът на ентусиастите от Казанлък не само не чупи колела към финала на изпитанието, както много други с „яките машини“, ами и завършва с четвърто място при над 80-килограмовите.

Поздравления за отличното каране и още много успешни състезания за калените в планинското колоездене биткаджии!

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram