„Казанлък“ започва участието си на финалите за момичета до 13 години

Националната спортна база „Спортпалас“ край Варна приема финалите от държавното първенството за момичета до 13 години. Турнирът, в който ще участва и състав на „Казанлък Волей“, ще се проведе от 22 до 27 юни.

17 отбора от цялата страна ще премерят сили с възпитаничките на треньорите Миглена Стрезова и Диян Боюклиев.

Финалите при 13-годишните момичета и момчета са единствените с толкова голям брой участници. От следващата възрастова категория до мъже и жени, в спора за титлата участват само по осем тима.

С решението си от преди четири сезона за 18 тима, Българска федерация по волейбол цели повече клубове у нас да участват на държавни финали и с това повече деца да усетят атмосферата за спора за титлата и да бъдат запалени за волейбола.

Участващите 18 отбора са разделени в три групи по шест отбора. В група А, съперници на казанлъшкия тим са „Бдин Вида“ (Видин), „Дунав“ (Русе), „Етрополе“ (Етрополе), „Хебър“ (Пазарджик) и ЦПВК (София)

В група Б участват „Арда“ (Кърджали), „Велбъжд“ (Кюстендил), „Левски“ (София), „Перун“ (Варна), „Родопа“ (Смолян) и „Тони Спорт“ (Берковица).

В група В ще се състезават „Марица“ (Пловдив), „Ботев“ (Враца), „Бултекс 2013“ (Варна), „Пирин“(Разлог), „Раковски“ (Димитровград) и ЦСКА (София).

Участниците в групите ще играят всеки срещу всеки. Първите два отбора от всяка група ще се класират за така наречения суперфинал, в който участват шестте най-дори тима.

В турнира отново ще се играе по система всеки срещу всеки от 25 до 27 юни, като на базата на спечелените победи се излъчва и шампиона на България.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram