Кристина Мечкова: Имах шанс за медал и то голям

Силното казанлъшко момиче в борбата Кристина Мечкова стартира с победа и загуба днес участието си на Европейското първенство за кадетки във Фаенца, Италия.

Нашето момиче се състезава в категория 73 кг., като първата си среща започна с технически туш 10:0 срещу Евелин Мишей от Унгария, но после загуби от туркинята Насар Батир с 4:14 и с остана с 8-мо място в своята категория.

Криси имаше шанс да продължи в репешажите за бронза, но съперничката, от която загуби, не стигна до финал. „С това участието ми на първенството приключи. Не ми е първо европейско, надявам се да не е и последно“, коментира състезателката ни от Италия. „При втората среща с туркинята можех да я победя, закарах я на туш, но не ми го дадоха – беше свършило времето. Имах шанс за медал и то голям, но просто сега не е бил момента, явно!“, разочарована е Кристина. „Подготовката за европейското ни беше доста трудна. Бяхме на лагер в Сливен, където се подготвяхме в продължение на две седмици“, разказа казанлъчанката. Още един шанс да сбъдне мечтата си и вземе медал от голямо състезание ще има, ако попадне в състава на България за световното първенство. Все още имената на националките, които ще участват в него не са известни.

Треньори на момичетата са Тодор Кънев и Христомир Бояджиев.

Утре на тепиха ще излязат останалите представителки при кадетките. Първата титла за България днес донесе Едмонд Назарян.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram