Казанлъчанката Радина Димитрова е балкански шампион по катерене

Титлата си състезателката на клуб „Селт“ спечели в родния Казанлък, домакин на балканското първенство по спортно катерене, дисциплина „скорост“ при момичетата 10-11-годишни. Втори медал, бронз, борбената Радина взе в третия кръг за Купа България. Градът на розите организира за поредна година и Държавно първенство за деца, юноши и девойки до 19 г. по спортно катерене, дисциплина „трудност“. Клуб „Селт“ участва с 15 от своите възпитаници и спечели 9 медала от състезанията, съобщи треньорът на децата Никола Недялков.

Сребърни отличия в балканската надпревара получиха Иван Бонев и Ангел Славов. Представителите на „Селт“ са носители и на бронзови медали от държавното първенство. Сребро в държавната надпревара печелят Стоян Петров и Десислава Димова, които са четвърти на „скорост“. Съотборничката им Десислава Стоянова е с два бронзови медала от шампионатите. Трето място и за Полина Димитрова в балканиадата на „скорост“. Малко не достигна на Йоанна Николова да стигне до бронза в балканското съревнование, пета е на „трудността“.

Бронзов медал в съревнованието на „трудност“ спечели състезателят на АТК „Казанлък“ Даниел Петров, при до 8-9-годишните момчета. Съотборникът му Иван Попов, при най-малките е с четвърто място.

Награди за над 4 хил. лева  бяха раздадени в дните на състезанията, организирани от КЕС „Селт“, Община Казанлък и Българска федерация по катерене и алпинизъм. В балканското първенство се включиха над 100 състезатели от 12 клуба, както и четирима състезатели от Румъния. Въпреки дъжда и студеното време, градът на розите отново спази традицията да събере в началото на лятото елитът на спортното катерене у нас при подрастващите.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram