Детелин Маслов с дебют в Лига Европа срещу „Дунав“

Под заглавие „Завърналият се в Европа Дунав се натресе на Херо“, спортният сайт на Гонг съобщава за жребия на „Дунав“ Русе, който ще се изправи срещу казахстанския „Иртиш Павлодар“ в първия квалификационен кръг на Лига Европа. Жребият бе теглен днес в Нион.

„Драконите”, които до последно не знаеха със сигурност ще участват или не в турнира за сезон 2017/2018, се оказаха сред непоставените при тегленето, заемайки мястото на извадения без предупреждение ЦСКА. Това върна „Иртиш“ сред поставените тимове и прати отбора на Димитър Димитров-Херо на пътя на русенци.

В щаба на „Иртиш“ е емблематично име за казанлъшкия спорт – това на кондиционния треньор Детелин Маслов, който е неотлъчна част от екипа на Херо при работата му в чужбина. Заедно са повече от десетина години, още от времето, когато Херо пишеше история в „Черноморец“. С казахстанския тим казанлъчанинът ще направи и своя дебют в Лига Европа.

„Дунав“ ще бъде гост в първата среща на 29 юни, а след това ще домакинства на реванша, на 6 юли.

„Иртиш“ е известен с това, че е сред създателите на казахстанското първенство и се гордее с факта, че никога не е изпадал от елита. Успехите обаче идват едва през 90-те години на миналия век. През миналия сезон 2016/2017 финишира на третото място, което отново го пласира върху футболната карта на Европа.

„Иртиш“ играе домакинските си мачове на Централния стадион в Павлодар, чийто максимален капацитет е непретенциозните 15 хиляди.

 

Източник: Гонг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram