Нешев отново триумфира

Състезатели от България, Грузия, Канада, Катар, Кувейт, ОАЕ и Румъния участваха в Открития шампионат на страната ни по лека атлетика в Сливен. Клубовете,които имаха представители на първенството бяха 68, а състезателите 300.

Рекордьорът ни при мъжете казанлъчанинът Кольо Нешев (АК „Павел Павлов“ Враца) спечели титлата при мъжете с 67.30 метра на копие. Михаил Костов („Спартак „ Плевен) стана негов подгласник с 65.87 метра, а Радослав Иванов („Дунав“ Русе) се окичи с бронзовото отличие след опит на 62.49 метра. Останалите състезатели в сектора не преминаха границата от 60 метра.17 атлета от 11 клуба си разделиха медалите в сектора,а Нешев в последния четвърти успешен опит завоюва поредното си отличие в България.Извън класирането се включиха румънците Александру и Леженте,а българите бяха далеч от националния рекорд от 82,55 метра.Нешев е и вицешампион в отборната надпревара с врачанския „Павел Павлов“ от 68 тима и вероятно е отново национал.

В сектора за „хвърляне на диск“ възпитаниците на Светла Миткова –Михаил Селенски/“Етър’2007″ Велико Търново/ и Борис Керанов/“Цветанка Христова“ Казанлък/ са съответно 4-ти и 9-ти от общо 17 състезатели от 10 центрове в „Царицата на спортовете“.Селенски бе близо до бронза само на 2 см. и с 49,78 метра е на 4-та позиция от третия опит,а Керанов прати диска на 40,50 метра след два успешни опита при мъжете за 9-та си позиция.

Ден преди рождения си ден екснационалката от Казанлък-Светла Миткова е седма в България „на диск“ от общо 11 „хвърлячки“ от 7 тима в Сливен.С трети успешен опит и резултат 34,04 метра,състезателката на ЛК“Цветанка Христова“ е в „ТОП10″.

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram