Наш талант сред „Зелено-белите“

Футболистът и национал от Казанлък Иван Минчев, който предпочете „Берое“ пред „Славия“ в новия сезон, стартира от днес лагера с новите си съотборници в Банско.

Лагерът на „Берое“ в планинския град продължава до 30 юни, когато ще завърши втората част от подготовката на заралии. За това време тимът ще изиграе три контролни срещи. На 22 юни съперник е арменският „Гандзасар“, на 27 юни е проверката срещу украинския „Олександрия“, а на 29 юни съперник е кипърският „Анортозис“.

Иван Минчев стана второто ново попълнение на „Берое“ за предстоящия сезон, след като подписа своя договор с клуба. Той бе привлечен като свободен агент, а за последно игра в „Славия“ (София). Минчев играе като полузащитник и е национал на България.  Той започна подготовка с „Берое“ на 11 юни, когато бе първото занимание за сезона.

Минчев е роден в Казанлък. Юноша е на „Розова долина“ и „Литекс“. Започва своята кариера в „Любимец“ , където за 4 сезона има 81 мача и 4 гола. През сезон 2013/14 г. играе в 14 мача за „Спартак“ (Варна) и бележи 2 попадения. През следващите два сезона играе в „Монтана“, където има 60 мача и 15 попадения. През 2016 г. е привлечен в ЦСКА, но играе само в 3 двубоя през есента. От следващия полусезон е играч на „Славия“, където играе и последно. За „белите“ той изигра 66 мача, в които бележи 13 гола. Носител на Купата на България със „Славия“.

„Берое“ ще се изправи срещу „Славия“ като гости в I кръг от Първа професионална лига. Това отреди тегленият жребий за първенството. То стартира на 20 юли и в него ще вземат участие 14 отбора. Редовният сезон ще е от 26 кръга.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram