България с достойно участие на световния Зумба форум в Гърция (видео)

Лицензираните Зумба инструктори от Zumba Love Team – Мирослава Димитрова и Христина Тодорова от София взеха участие в световен зумба форум в Гърция заедно с колеги инструктори от София, Добрич Казанлък, Варна, Пловдив и Силистра.

Събитието „Dance for Life“ и „Masterclass“ за първи път в Гърция със създателя на Зумба Алберто Перез, в подкрепа на младежи и деца с увреждания, се проведе на „OAKA Olimpic Stadium“, Атина. Българската група се състоеше от общо 25 човека, заедно с ученици и почитатели на Зумба от България.

Родният отбор от 12 инструктора гордо представи България с хореография по специално разработената за случая песен на Нели Петкова „Аз и ти“ с фолклорни мотиви.

Създателят на зумба Алберто Перез присъства на събитието, а част от неговия екип Zumba Twins (Близнаците) – Боби Иванов и Илиян Иванов , от Сливен, България, официални презентъри на Зумба, се присъединиха в представянето на Българския отбор. Zumba Love Team – Мира и Хриси ще имат честта да участват с тях на сцена тази събота, 16-ти юни в Мадрид.

Зумба е групова кардио (аеробна) тренировка с елементи на танци, аеробика и фитнес, създадена от колумбийския танцьор и хореограф Алберто „Бето“ Перез през 90-те години на ХХ век.

Най-често зумба хореографиите включват движения от самба, меренге, салса, хип-хоп и бойни изкуства, които често се изпълняват заедно с клекове и удари. Популярността на зумба нараства много бързо през последните години, като близо 14 милиона души от повече от 151 страни посещават седмични зумба класове.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram