„Казанлък Волей“ участва в Републиканското първенство в Добрич

Добрич е домакин на републиканското първенство за момчета до 15 години, което ще се проведе от 14 до 18 юни, с участието и на казанлъшкия тим. Мачовете ще се играят в две зали в града, съответно в УСШ и Добротица. По регламент за тази възраст, във финалите на държавното първенство участват 12 отбора, като те са разделени в две групи шест. Първите два от всяка група оформят финална четворка, в която се играе на кръст на полуфиналите. Победителите ще спорят за титлата, а победените – за бронзовите медали. Подреждането за останалите тимове в крайното класиране се прави по коефицент. След четирите зони и допълнителни турнири, за държавните финали достигнаха следните отбори: Добруджа 07 (Добрич), Казанлък Волей (Казанлък), ЦСКА (София), Марек Юнион Ивкони (Дупница), Виктория Волей (Пловдив), Миньор (Перник), Нефтохимик 2010 (Бургас), Пирин (Разлог), Монтана (Монтана), Левски (Карлово), Локомотив (Червен бряг) и Хебър (Пазарджик). Според жребия за републиканското първенство, „ Казанлък Волей“ ще играе в предварителната Група Б, като съперници на нашите волейболисти са съставите на ЦСКА (София), Пирин (Разлог), Нефтохимик 2010 (Бургас), Хебър (Пазарджик), и Левски (Карлово). Мачовете ще се играят в

зала Добротица. В Група А са останалите 6 отбора, класирали се за финалите на републиканското първенство при момчетата до 15 години.

Срещите в предварителните групи и в двете зали ще се играят на 14, 15 и 16 юни, като полуфиналните и финални мачове ще се проведат в неделя (17 юни) и понеделник (18 юни) в зала Добротица.

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram