Казанлъшки деца се срещат със световен шампион по шахмат

Гросмайстор Анатолий Карпов ще бъде скъп гост на старозагорските организатори на традиционния шахматен турнир за подрастващи „Тракийско конче“ на 17 юни, в което ще участват и деца от клубовете в Казанлък.

Световният шампион по шахмат ще посети Стара Загора и ще открие XI-я турнир по шахмат за деца, ще се срещне и с любители шахматисти в парк „Пети октомври“, съобщиха от Общината в Стара Загора.

Спортната проява започва от 10.00 ч. в общинската спортна зала „Иван Вазов“, а час по-късно гросмайсторът ще се срещне с любители шахматисти в парк „Пети октомври“. Програмата на госта включва посещение на Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“ и други забележителности на града.

Анатолий Карпов е 12-тият световен шампион по шахмат. Остава в историята с невероятните си сблъсъци с Гари Каспаров, които след над 100 партии са с лек превес за Каспаров. Роден на 23 май 1951г. в Русия, световен шампион от 1975 до 1985 г., Карпов е спечелил над 140 турнира. Най-доброто му ЕЛО постижение е 2780 точки. Карпов е първият шахматист-милионер.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram