Призови места за танцовите двойки на Казанлък у дома

С поредица от турнири, организирани от КСТ „Роза“ БФСТ и Община Казанлък, приключи уикенда за над 200 танцови двойки от цялата страна. Държавен открит турнир, Купа България и Купа Казанлък, както и турнир „Изгряващи звезди“ се проведоха в съботния ден, като домакин на спортна проявата отново бе зала „Багира“.

Клубът организатор „Роза” се представи с девет танцови двойки. В силния турнир „Купа България” Стоян Петров и Елис Табакова грабнаха сребърните медали в дисциплина „стандарт“, при състезателите над 19 год. При юноши-старша възраст Николай Ламбов и Габриела Инджова са трети на „латина“, а със игра на финал и седмо място ще се запомни участието на Пламен Божев и Йоана Велева, при състезателите над 19 год., също в латино-американските танци.

Множество златни медали завоюваха възпитаниците на треньорите Петър и Ваня Радеви в Държавния Открит турнир. В Клас 18 В+В Пламен Божев и Йоана Велева станаха първи на „латина“. Никсън Цветков и Александра Дечева победиха в клас 18 С+С и преминаха в майсторския клас В. Със златни медали от състезанието са и Николай Ламбов – Габриела Инджова, в клас 15 В, „латина“. Първи места в своите класове спечелиха Кирил Димов и Даниела Аврамова, както и двойката Никола Христов – Катрин Петрова.

Стоян Петров и Елис Табакова са носители на втори сребърен медал от Държавния Открит турнир в клас 18 А+А, „стандартни танци“. При своя дебют двойката Стелиан Владев и Милана Бездичка зае пето място на финала. Мартин Бялков и Любов Нешева, юноши старша възраст играха на полуфинал на „Купа България“.

Първи места състезателите на „Роза“ спечелиха и в турнира „Изгряващи звезди”. Това са Виктор Видев и Вероника Танева, Кристиян Антонов и Нона Ангелова.

Отлично представяне в турнирите на конкурентния клуб „Роза“ записаха и състезателите на „Киара Н“ Казанлък, с треньори Николай Тенев и Антония Каярова. С две първи места при юноши старша възраст на Купа България и в Открития турнир в клас 15 В са лидерите в националната ранглиста в своята възрастова група Християн Въгляров и Виктория Петрова. Шести в Купа България при младежи на „латина“ завърши представянето си дуетът Иван Матанов и Полина Куцарова. Златен медал в Държавния турнир, клас 9 Е,  завоюва Лазар Илучев и Ивайла Кочешева, танцова двойка на „Киара-Н“ с бъдеще в състезанията. Друга перспективна двойка на клуба – Мартин Вакавлиев и Тиана Кочешева приключиха втори в клас 15 С.

Следващите цели пред двойките на „Киара Н“ са шампионски титли от предстоящото Държавно първенство в Панагюрище на 30 юни и 1 юли.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram