Казанлъшки колоездачи заминават за Молдова, несебърци поемат към Австрия

Българския национален отбор по колоездене юноши старша възраст, воден от казанлъшкия селекционер Живко Димитров, замина за Молдова. На 15 юни в Кишинев ще се проведе международно състезание с участието на шестима българи, сред които и двама състезатели на „Лястовица“ Казанлък- Минчо Дончев и Иван Кръстев. Другите представители на националния ни отбор са излъчени от селекциите на варненския КК „Алекси Николов“ и от КК „Несебър“.

Първият старт за юношите е отборно по часовник. Следват общ старт 100 км и 80 км критериум.

Междувременно представителният мъжки отбор на „Несебър“ , в чийто състав са завърналите се от Обиколката на Румъния Мартин Грашев, Станислав Заралиев, и Александър Алексиев поема в друга контенентална посока. Отборът, в който в последния момент беше включен още едно от дарованията на казанлъшката колоездачна школа – Мартин Робов, заминава за участие в Обиколката на Горна Австрия – от 15 до 17 юни. Обиколката е от категория 2.2 /Europe Tour/ с три етапа с обща дължина 479,5 км.

Несебърци се представиха добре в завършилата Обиколка на Румъния /кат. 2.2/, заемайки четвърто място в отборното класиране /от 14 състава/; Мартин Грашев е 10-и в крайното подреждане, а Станислав Заралиев, Александър Алексиев и Спас Гюров са в първата 20-ица, съответно 14-и, 17-и и 18-и. Спортен директор и водач на тима е Димитър Господинов.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram