Казанлъчани диктуват отново в столицата

Александър Алексиев от казанлъшката школа с трикото от Колоездачен клуб „Несебър“ спечели убедително критериума за мъже в Божурище за купата „Драг” – 33 обиколки на трасе от 1.3 км /42.9 км/. Класирането е по точки, след спринтове на всяка трета обиколка. С 40 точки за Алексиев, колобегачът ни изпревари втория – Рубен Габриел Рамос от румънския „Tushnad Drag“, а с 24 – третия, Мариус Корбиер от френския „Maртиг”.

С тази победа и с третото място на критериума в София в петък /за купата „Долчини и Димитър Котев”/, Сашо Алексиев стана неофициален комплексен първенец в най-авторитетната група от двата поредни турнира.

Сега той ще съсредоточи вниманието си към защита на републиканската си титла в индивидуалното бягане по часовник. При юношите старша възраст /27 обиколки/ балканският шампион за миналата година Даниел Иванов взе само една точка, която му стигна за седмото място в класирането, оглавено и сега твърдо от казанлъчанина Мартин Папанов с 49 т.

Казанлъшките колоездачи от категория „мастерс” /21 обиколки/ не допуснаха някой друг да доминира, но сега първи с 34 т. се класира Петър Минчев, с девет точки повече от победилия в София негов съотборник от „Шампион” Стефан Кушлев, а трети е македонецът Зоран Ристовски /Velo M MKD/ с 13 т.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram