Два златни медала за м.с. Петранка Драганова от Международния работнически спортен фестивал

В курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена“ край Варна официално бе закрит Международният работнически спортен фестивал. Проявата бе организирана съвместно с Българската работническа федерация „Спорт, труд и здраве“ и КНСБ, с подкрепата на Министерството на физическото възпитание и спорта. През тази година фестивалът се проведе за юбилеен 10-и път. В него участваха 2000 работници от 18 държави и 4 континента- Америка, Азия, Африка и Европа, представители на Китай, Мексико, Израел, Австрия, Дания,

Литва, Русия, Сърбия, Румъния, Турция, Косово, Черна гора, Беларус, Киргизстан, Туркменистан, Азербайджан, Украйна, Тунис, Алжир и България. Най-много отбори – 72 участваха в турнира по футбол.

В надпреварата по шах казанлъшката м.с.Петранка Драганова отново е призьорка с два златни медала от партиите над „черно-белите квадрати“. Изключителният си успех тя коментира така:

„Казанлъшкият шахмат още е жив! Нов успех и отново злато! Четири дни КК ,,Св.Св.Констатин и Елена“край Варна беше столица на това спортно събитие,което със своята значимост,отдавна надхвърли границите на България. За мен това беше 6-то участие и забелязвам, как с годините мащабноста и рейтинга на тези игри расте! За мое голямо съжаление,нашата Община не проявява интерес до този момент. Така за пореден път, приех поканата на Мини ,,Марица Изток“и можах да участвам в игрите! Купата от отборното по шах за жени замина за Раднево, но в индивидуалната надпревара бях себе си – с моето име и принадлежност към Казанлък! Не съм състезател на Мини ,,Марица Изток“, но ги подкрепих с принос в отборното. Все пак,ако не беше тяхната покана,за казанлъшкия шахмат, на тези игри нямаше да се чуе… Крайният резултат – спечелването на два златни медала,ми носи удовлетворение, защото на този етап ме оставя в Голямата игра! Когато целият ти съзнателен живот, е минал в спорта и все още не си изгубил тръпката от състезанието,и вкуса от победата,просто нямаш друг избор, освен да играеш, докато можеш, и ако това все още ти носи удовлетворение!

Оказа се, че още го мога! Петранка Драганова от Казанлък е шампион на игрите! Много ми се иска

догодина, когато Световните работнически игри ще бъдат тук, в България, да мога да представям Община Казанлък и в отборното първенство и това да се случи поне в още няколко вида спорт, в които сме много силни!“

Десетият международен работнически спортен фестивал с председател на организационния комитет президентът на КНСБ Пламен Димитров бе под патронажа на Кирил Йорданов – кмет на Община Варна.

Участниците се състезаваха в 15 спортни дисциплини – мини футбол, стрийтбол, боулинг, петанк, тенис на маса, тенис на корт, шахмат, бридж, дартс, волейбол, плуване, плажен волейбол, теглене на въже, плажна борба и лека атлетика. Участваха над 100 български и международни клуба за работнически и аматьорски спорт.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram