Момичетата от Казанлък станаха втори в националните ученически игри по волейбол

Ученичките на ОУ „Кулата“ взеха сребърните медали от тазгодишната надпревара при волейболните отбори 5-7 клас. В оспорван финал днес след 3:2 казанлъчанки загубиха от представителките на Пловдив и останаха на второ място в шампионата на училищата. Специална награда прибра Йоана Иванова, която бе определена за „Най-полезен състезател на турнира“. Волейболистката в състава на 12-годишните на „Казанлък“ получи купа и грамота от главния съдия на турнира Росен Стойков.

Волейболистките играха своите мачове в спортна зала „Лудогорец“ и в залата на ОУ“Васил Левски“-Разград от 6 до 9 юни. За финалите по волейбол се класираха 10 училища – отборите на Пловдив, Омуртаг, София, Варна, Луковит, Берковица, Казанлък, Бургас и Етрополе, както и градът домакин.

„Кулата“ е единственото училище от града на розите с медал до сега в надпреварата. До финали през май стигна и тима на Хуманитарната ни гимназия 11-12 клас, но девойките останаха с 4-то място в класирането. По-младият състав на училището 8-10 клас пък ще опита късмета си на 20 юни, когато в Смолян започват финалните мачове в ученическото първенство за тази възраст.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram