ЛК „Цветанка Христова” с шампион от Сливен и сребърни медали

ЛК „Цветанка Христова” също излъчи златен медалист от републиканската надпревара в Сливен при момчета до 16 години. На копие възпитаникът на треньорката Светла Миткова Валентин Цветков е категорично първи с 47,24 м. от 15 участника в неговата дисциплина. Резултатът на Валентин е с почти шест метра над постижението на втория в класирането Юлиян Асенов от „Атлетик” Провадия. С пето място в подреждането остана Христо Ганчев, също от Казанлък, който  е от дебютантите в шампионата.

Въпреки своята неопитност, Христо спечели втори медал за клуб „Цветанка Христова” от сектора за хвърляне на гюле.Той се класира на второ място с 14,81 м. След победителя в дисциплината Георги Георгиев от Сливен. 16 момчетата участваха в тази дисциплина от шампионата.

След спечеления златен на копие, сребърен медал на диск донесе за Казанлък и клуб „Цветанка Христова” Валентин Цветков. 43 метра и 10 см. е неговият резултат, който му донесе второто място. С 47,08 м. първи от 17 участника е Алекс Христов от „Атлет” Карнобат. Казанлъшкият състезател Стефан Оджаков в секторите за хвърляне на диск и гюле е с две пети места. Лейла Дервиш е с 10-то място на гюле и 12-та на копие.

Две състезателки на клуб „Цв. Христова” участваха и в шампионата при жените. С пето място на гюле от 8 участнички е Деница Карамфилова с 11.00 метра. На диск Дени е седма с 32,90 метра при конкуренция на още 10 жени.Победител и в двете дисциплини е Радослава Мавродиева от Сливен.

Станислава Василева остана с пето място на копие при жените от 22 представителки на силни спортни школи. Казанлъчанката запрати копието на 39,12 м. Републикански шампион стана Христина Георгиева от Самоков.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram